Mrs Skager Coaching

TIPS

Värm upp innan du slå bollar

Din kropp kommer tacka dig och dina slag kommer bli bättre

Värm upp hela kroppen på några minuter

Det är så ofta man kommer till klubben utan att ha tid för uppvärmning. 80% av alla golfare hoppar väldigt ofta över uppvärmningen vilket kommer påverka golfrundan på olika sätt. Uppvärmningen är väldigt viktig för att undvika skador men även för att förbättra prestationen för dagens runda.


Att ställa sig på övningsgreenen och slå några puttar är ingen uppvärmning. Visst är det bra för att hitta hastighet och känslan på greenerna men det gör inte att din kropp blir varm och mjuk.


Uppvärmning hjälper inte bara till att få igång blodcirkulationen i kropp utan det är också en förutsättning för att du ska kunna svinga klubban med din fulla svinghastighet. Se till att vara på klubben i god tid innan rundan. Ta några minuter och värm upp kroppen (se filmen nedan).


När kroppen är uppvärmd kan du börja slå lite lugna slag med till exempel en wedge för att hitta lite tempo och bollträff. Slå sedan ett antal bollar med full sving och gör detta med några olika klubbor. Efter en hink på rangen bör man ta en liten stund på övningsgreenen för att lära känna hastigheten med chip och putter. Går man direkt ut på banan så kan det ta flera hål innan man hittar känslan på green och det kostar onödiga slag.


Har du ont om tid är det viktigaste att prioritera uppvärmning och uppmjukning av kroppen istället för en stressig hink på rangen.


Nu är du redo att spela golf. Lycka till:)